Reactie schrijven

Commentaren: 13
 • #1

  adhdpraktijkgoirle (dinsdag, 22 januari 2013 15:35)

  Hannelore
  Dank voor je mail
  Tevens ook bedankt voor het openhartig gesprek vanochtend. Wij hebben het allemaal als zeer prettig ervaren dus,een compliment voor je aanpak
  Met vriendelijk groet
  Adriana de Brouwer

 • #2

  adhdpraktijkgoirle (dinsdag, 22 januari 2013 15:35)


  Hallo Hannelore,
  Hartelijk bedankt voor je duidelijke uitleg en de toegestuurde informatie. Wij gaan het eens rustig op ons in laten werken. Het was voor ons beiden heel fijn om adhd postief te benaderen. Voor Rein was het een hele openbaring dat adhd niet betekent dat je alleen maar druk en lastig bent. Sommige kinderen noemden hem nl. wel eens “adhd-er”, en dat was dan bepaald niet positief bedoeld. Ook voor mij is er een hele last van mijn schouders gevallen. Nu heb ik hem uitgelegd dat iemand met adhv bv. moet leren zich meer te concentreren en zichzelf te “stoppen”, en dat je daar medicijnen voor hebt die dat makkelijker maken, en dat alle kinderen wel iets hebben waar zij aan moeten werken. Bv. niet klieren of meningsverschillen niet oplossen door erop los te meppen e.d. Nu ziet hij adhd meer als een aandachtspunt, zoals iedereen wel een aandachtspunt heeft om aan te werken. En dat vertelt hij nu aan iedereen die we sinds afgelopen donderdag zijn tegengekomen!
  Dank je wel,

 • #3

  adhdpraktijkgoirle (dinsdag, 22 januari 2013 15:36)

  Beste mevrouw van den Enden,

  Heel hartelijk bedankt voor de info. Ik zou het wel heel fijn vinden als school ook de handvatten krijgt om Timo te begeleiden op school. Vandaag is het gelukkig heel goed gegaan, wat mij als ouder weer moed geeft voor de toekomst. Heel hartelijk bedankt voor de info van vandaag, ook Timo is er heel erg blij mee.

 • #4

  adhdpraktijkgoirle (donderdag, 07 februari 2013 18:32)

  Hallo Hannelore,
  Ik wil je graag bedanken voor het verhelderende gesprek gisteren.
  Ook Rick was voor het eerst positief. Dat hebben we ook anders meegemaakt.
  Blijkbaar was er voor hem ook een klik.
  Hij is vanmorgen opgewekt naar school gegaan en is van plan dit jaar nog tot een goed einde te brengen!
  Zoals je begrijpt heb ik alle informatie goed ontvangen en we gaan dit weekend alles eens doorlezen.
  Mvg. Lilianne van Rijswijk

 • #5

  adhdpraktijkgoirle (donderdag, 07 februari 2013 19:41)

  Beste Hannelore,

  Ik heb het document ontvangen. Bedankt voor je goede uitleg! Jeroen heeft veel onthouden van het gesprek. Zou dat kunnen omdat hij ondertussen bezig was met het speeltje?

  We hebben nog nagesproken wat hij er van vind dat hij adhd heeft. Hij vond het wel jammer dat hij daardoor minder informatie opneemt. Heb hem ook gewezen op de vele mooie dingen die adhd-ers hebben. En heb hem verteld dat hij dan wel adhd heeft, maar dat er veel meer kinderen zijn die dat hebben en dat veel andere kinderen weer iets anders hebben.
  Het is ook fijn te weten dat hij sociaal-emotioneel 3 jaar voorloopt op zijn klasgenoten en dat hij met plannen en organiseren 3 jaar achterloopt. Ook dat hebben we besproken en dat maakte voor hem ook veel duidelijk.

  Al met al, nogmaals bedankt voor het fijne gesprek,


 • #6

  Trudi (woensdag, 26 juni 2013 13:32)

  Erg bedankt.

 • #7

  adhdpraktijkgoirle (maandag, 23 september 2013 10:45)

  Wij zijn bij jouw terecht gekomen via een collega van mijn die veel baat heeft gehad.
  Ik heb de gesprekken als heel prettig ervaren en heb veel aan de tips gehad om onze Nick beter te begeleiden.
  Verder ben ik heel tevreden over de begeleiding.
  Ik zou andere zeker jouw praktijk aanbevelen wij zijn er een stuk wijzer van geworden en Nick een stuk rustiger.
  Heel erg bedankt voor de begeleiding we houden je op de hoogte als hij even op zijn nieuwe school zit.

 • #8

  Linda (zondag, 17 november 2013 21:32)

  Beste Hannelore,
  Ontzettend bedankt voor de hulp aan Timo. Het heeft zowel Timo als ons erg geholpen om weer verder te gaan. Vooral de positieve aanpak en de positieve dingen die kinderen met ADHD hebben is voor ons veel belangrijker dan de wat negatievere die vaak door andere en voornamelijk ook door leerkrachten wordt gezien. Vooral de uitleg hierover naar Timo heeft ertoe bijgedragen dat hij weer veel beter in zijn vel zit en weer met plezier naar school toe gaat. Zijn rugzakje is weer gevuld met de positieve dingen en juiste handvatten voor zijn toekomst. Ook het idee dat ik altijd kan bellen voor raad en advies vind ik super. Nogmaals bedankt!!
  Met vriendelijke groet,
  Linda

 • #9

  Anja van Dommelen (maandag, 02 december 2013 11:02)

  Beste Hannelore,


  Je hebt twee mensen intens gelukkig gemaakt.
  Jeetje wat een verademing.
  Nino is een totaal ander kind geworden sinds het bezoek aan jou. Je had alle tijd, op de manier zoals je alles aan Nino hebt uitgelegd, geweldig.
  Hij kreeg nu voor het eerst uitleg, waar hij last van heeft, wat hij kan doen, hoe hij kan reageren.
  En niet te vergeten, nieuwe medicatie.
  We zijn meteen de volgende dag met Concerta begonnen, nogmaals een totaal ander kind. Zo lief, zo attent, zo hartelijk, zo rustig.
  Dat is heeeeel lang geleden dat ik weer zo van mijn zoon kon genieten. Ik liep zelf echt op het eind van het latijn.
  Misschien mag ik niet te snel juichen, maar doe het toch. Ik ben zelf echt heel positief ingesteld en zo positief in het leven, maar kon het helaas de laatste tijd niet meer.
  Het was alleen nog maar een hele negatieve sfeer die er hing tussen ons.
  Ik wil je hier alvast heel erg hartelijk voor bedanken.
  We genieten enorm van de rust die het ons heeft gebracht.

  Groet
  Anja van Dommelen (moeder van Nino Vugts)

 • #10

  Liek en Frank Lenaerts (maandag, 02 december 2013 11:15)

  Hoi Hannelore,

  Sep kwam uitgelaten blij naar buiten vanmiddag. Ik ben even bij Wendy gaan vragen of zij ook zo positief is over Sep en of het tenen lopen haar ook opvalt. Wendy was blij om me te zien en raakte niet uitgepraat over de positieve veranderingen bij Sep, bij de klas, bij haar...... Het lijkt wel of we nu pas kennis maken met SEP! Wat een lief manneke is dat ! Ohhhhh, eindelijk eindelijk eindelijk dacht ik! Het binnenkomen is zo veel rustiger en gezelliger, hij komt afspraken na, accepteerd tegenspraak, hij heeft vandaag zelfs om uitleg gevraagt! Bij de dramales raakte de ( ingehuurde) juf een heel gevoelige, maar wel de juiste snaar bij Sep en Wendy kromde haar tenen voor wat zou komen... Maar haar mond viel open van verbazing toen de drama juf ,Sep bij de hand pakte en ze samen de oefening correct uitvoerde:-) Wendy zei: t leek wel of ik Sep binnenhaalde na een marathon zo heb ik m de hemel in geprezen.
  Ik ben zooooooo blij met wat Sep nu laat zien, ik ben zo trots op m'n kanjer. En ik ben nog blijer dat ook anderen het dus zien. Maar vooral omdat Sep de hele middag al straalt van oor tot oor! Het houd niet op... Hij straalt zoveel positiviteit uit. Hij is dus ook blij met zichzelf!!

 • #11

  Juul van Meeuwen (maandag, 03 februari 2014 09:40)

  Tijdens de Master opleiding SEN ( Special Education Needs ) Fontys Tilburg kregen de docenten een lezing over ADHD. Bij de invoering van Passend onderwijs hebben eigenlijk alle docenten in Nederland deze informatie nodig!
  Duidelijke uitleg over de aandachtsstoornis met hyperactiviteit en we, docenten in het basis en voortgezet onderwijs, kregen handvatten aangeboden om goed te anticiperen op kinderen met ADHD.
  Als docent kan ik ouders ook verwijzen naar de ADHD praktijk Goirle voor extra hulp in de thuis situatie.
  Heel veel succes!

 • #12

  Hope elinal (dinsdag, 24 juli 2018)

  Heeft u een dringende lening nodig om uw bedrijf te financieren of voor welk doel dan ook? we zijn gecertificeerd en legitiem en hebben een internationale gelicentieerde leningverstrekker We bieden leningen aan bedrijven, bedrijven en particulieren aan tegen een betaalbare rente van 2%. Het kan een korte of lange termijn lening zijn of, zelfs als u een slechte kredietwaardigheid heeft, zullen wij uw lening zodra we uw aanvraag ontvangen. wij zijn een onafhankelijke financiële instelling. We hebben in de loop der jaren een uitstekende reputatie opgebouwd door het verstrekken van verschillende soorten leningen aan duizenden van onze klanten. Wij bieden gegarandeerde leningdiensten van elk bedrag aan burgers en niet-staatsburgers. Wij bieden eenvoudige persoonlijke leningen, commerciële / zakelijke lening, autolening, leasing / apparatuurfinanciering, schuldconsolidatielening, woninglening, enz. Voor alle burgers en niet-staatsburgers met ofwel een goede of slechte kredietgeschiedenis. Als u een e-mail van ons bedrijf nodig hebt: (kplenders@outlook.com) kunt u ons e-mailen met uw gegevens. E-mail mij vandaag nog en u zult blij zijn dat u dit hebt gedaan. E-MAIL: kplenders@outlook.com

 • #13

  Larry Fox (woensdag, 03 oktober 2018 17:30)

  24 uur Lening Service bieden een eenvoudige en efficiënte leningendienst voor mensen over de hele wereld op zoek naar leningen. U mag lenen over een periode van 1 tot 25 jaar en een bedrag lenen van £ 2.000 tot £ 50.000.000,00 voor welk doel dan ook. Met een lage rente van 3% op alle delen van de wereld. De applicatie is beschikbaar voor aanvragers die 18 jaar en ouder zijn. Neem voor meer informatie contact op met e-mail: larryfox2017@outlook.com

Een erg interessante ADHD cursus/nascholing gevolgd gisteren bij mijn lieftallige echtgenoot @Kids2Care Brabant

ADHD Praktijk Goirle : met een degelijk en kloppend verhaal, verteld door; Hannelore van den Enden.

 

 Ervaring van Raymond van Gerwen.

7 juni 2015

Beste Hannelore,

Wil je even laten weten dat jarmo het erg fijn vond gisteren.
Hij heeft vandaag ook aan zijn vader en zusje uitgelegd wat er met hem gebeurd.
En wat het inhoud.
Ook hoe hij er mee om kan gaan.
Hij voelt zich SpongeBob 😉.
Ik zeg dat is misschien nog niet zo verkeerd.
Ook had hij het idee dat het misschien nog wel eens een keer een idee is, om als hij straks wat verder is.
Een soort spreekbeurt te houden, zodat de kinderen uit de klas ook begrijpen wat er met hem gebeurt.
Ben trots op hem en ook op jou.
Dat je hem zo goed uit legt wat er in hem om gaat en hoe hij het kan aanpakken.
Heb er echt vertrouwen in dat het goed moet komen.
Tot snel..